Behandeling

Iedere behandeling is maatwerk!

Na het eerste gesprek volgt een onderzoek en stellen we een diagnose. Op grond hiervan maken we een behandelplan. Daarna voeren we dit uit. Na zo’n 10 tot 20 behandelingen evalueren we de resultaten. We bekijken dan ook of er meer behandelingen nodig zijn.

Een behandeling duurt ongeveer 20 tot 25 minuten en is meestal 1 of 2 keer per week. Daarnaast geven wij u of uw kind altijd materiaal mee om thuis te oefenen. Dit is een belangrijk onderdeel van de therapie. Oefening baart immers kunst!

Hoe een behandeling er precies uitziet, hangt helemaal af van het probleem... en van de persoon. Samen bekijken we wat het beste werkt voor u of uw kind.

Behandeling van kinderen

Bij ons gaat bijna alles spelenderwijs. Er zijn heel veel spelletjes en speelgoed in de logopediepraktijk. Kinderen vinden het vaak heerlijk om te spelen. En op die manier kunnen wij aan onze doelen werken. De behandelingen stemmen we natuurlijk zoveel mogelijk af op het niveau en de interesses van uw kind.

De behandeling van jonge kinderen (0-4 jaar) gaat bijna altijd via de ouders. Dat betekent dat uw kind geen last heeft van de therapie. U leert om met hulp van ons uw kind net dat ‘zetje’ te kunnen geven dat uw kind nodig heeft.

Afspraak maken