De behandeling

De behandeling

Iedere behandeling is maatwerk!

Eigenlijk hebben wij geen standaard werkwijze. Iedere persoon is namelijk uniek. Iedere behandeling ook. Wij kunnen u dan ook alleen iets over de ‘grote lijnen’ vertellen.

Eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek proberen we samen het probleem helder te krijgen.

Onderzoek

Na het eerste gesprek volgt een onderzoek en stellen we een diagnose. Op basis hiervan maken we een behandelplan.

Behandeling

Een behandeling duurt ongeveer 20 tot 25 minuten en is meestal 1 of 2 keer per week.

Daarnaast geven wij u of uw kind altijd materiaal mee om thuis te oefenen. Dit is een belangrijk onderdeel van de therapie.

Hoe een behandeling er precies uitziet, hangt helemaal af van het probleem… en van de persoon. Samen bekijken we wat het beste werkt voor u of uw kind.

Na zo’n 10 tot 20 behandelingen evalueren we de resultaten. We bekijken dan ook of er meer behandelingen nodig zijn.

Behandeling van kinderen

Bij ons gaat bijna alles spelenderwijs. Er zijn heel veel spelletjes en speelgoed in de logopediepraktijk. Kinderen vinden het vaak heerlijk om te spelen. En op die manier kunnen wij aan onze doelen werken. De behandelingen stemmen we natuurlijk zoveel mogelijk af op het niveau en de interesses van uw kind.

De behandeling van jonge kinderen (0-4 jaar) gaat bijna altijd via de ouders. Dat betekent dat uw kind geen last heeft van de therapie. U leert om met hulp van ons uw kind net dat ‘zetje’ te kunnen geven dat uw kind nodig heeft.

Inloopspreekuur

Twijfelt u, heeft u vragen of wilt u eerst een advies? Kom dan naar ons gratis inloopspreekuur op onze praktijk. Dit kost u niets. En u heeft hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig!

Wij zijn lid van de NVLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie. En staan ingeschreven in het kwaliteitsregister.

Wij hebben meegedaan aan de kwaliteitstoets van HealthCare Auditing en hebben deze glansrijk behaald.